Accesări: 1333

Toleranță zero pentru infracțiunile orice natură. Polițiștii sunt fermi în aplicarea legii, șoferii sau cei care se cred șoferi ajungând să simtă rigorile acesteia chiar în arestul IPJ Suceava. Este cazul unui tânăr din comuna Slatina, pe care agenții l-au reținut pentru 24 de ore.

În seara zilei de 13 septembrie, Poliția Municipiului Vatra-Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, despre faptul că i s-a furat mașina fără acordul său și colegul de cameră i-a luat cheile autoturismului.

Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a constatat că la data de 11.septembrie, un bărbat din comuna Slatina a mers împreună cu prietenul său de 25 ani, consătean, să-l ajute la lucru în gospodărie, pe unchiul său, care locuiește în comuna Panaci.

În seara zilei de 13 septembrie, proprietarul autoturismului și preietnul acestuia au consumat băuturi alcoolice în camera unde erau cazați.

La un moment dat, tânărul de 25 ani, din comuna Slatina, șia- luat tălpșița din, iar după aproximativ o oră, partea vătămată și-a dat seama că autoturismul i-a fost sustras din fața locuinței.

În urma activităților desfășurate, autoturismul a fost identificat pe DJ 174 în afara părții carosabile.

După interogarea bazelor de date a evidenței auto, s-a constatat faptul că tânărul de 25 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

La 14.09.2023 s-au continuat cercetările, iar cu ocazia activităților desfășurate în cadrul acțiunii BLOCADA și a informațiilor obținute, un echipaj de poliție din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei l-a identificat pe tânărul bănuit de comiterea faptei, respectiv tânărul de 25 ani din comuna Slatina.

În urma cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal, înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, a fost documentată activitatea infracțională a persoanei de 25 de ani, față de care s-a dispus prin ordonanță reținerea pentru 24 de ore.

Oamenii legii l-au introdis pe tânărul din comuna Slatina în arestul IPJ Suceava.

În continuare se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „furt în scop de folosință” și ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”.

ȘTIRI