Accesări: 1889

Toleranță zero pentru infracțiunile la regimul rutier. Polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni și cei din cadrul SPR Vadu Moldovei au reținut miercuri, 22 februarie, trei conducători auto care au fost depistați sub influența alcoolului.

Este vorba despre doi șoferi din municipiul Fălticeni și unul din comuna Râșca.

Aceștia au fost escortați și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Șoferul din comuna Râșca a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice, pe 12 februarie, pe un drum comunal din localitate.

Duminică după-amiază, agenții patrulei S.P.R Vadu Moldovei, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control în sat Dumbrăveni, strada Runcului, autoturismul condus de un localnic.

Cu ocazia controlului documentelor s-a constatat faptul că șoferul emana halenă alcoolică, acesta fiind testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După prelevarea probelor robelor biologice, la spital, valoarea alcoolemiei în sânge a fost de 3,16 g/ml.

Al doilea caz este cel din 16 februarire, ora 20:45, când Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe strada Nufărului din localitate, a avut loc un eveniment rutier, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe strada Nufărului din municipiul Fălticeni, un bărbat a părăsit partea carosabilă oprindu-se în șanț.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

După prelevarea probelor robelor biologice, la spital, valoarea alcoolemiei în sânge a fost de 2,11 g/ml.

Al treilea caz s-a petrecut pe 19 februarie, în jurul orei 4:00, când patrula din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După prelevarea probelor robelor biologice, la spital, valoarea alcoolemiei în sânge a fost de 1,77 g/ml.

Șoferii au fost reținuți pentru 24 ore, urmând ca joi, 23 februarie, să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni pentru dispunerea unei măsuri preventive.

ȘTIRI