Polițiștii au organizat prima acțiune bliț în Fălticeni. Zeci de șoferi și pietoni controlați pe Armatei și 2 GrăniceriLocal

Polițiștii au organizat prima acțiune bliț în Fălticeni. Zeci de șoferi și pietoni controlați pe Armatei și 2 Grăniceri

       Accesări: 7064

Au sărbătorit ziua de 1 Mai prin muncă. Oamenii legii nu iau pauză nici de sărbători, mai ales că pentru cel puțin încă două săptămâni suntem în stare de urgență. Prezența acestora pe străzi este deja un lucru obișnuit, controalele fiind la ordinea zilei în Fălticeni.

Începutul lunii mai coincide cu un nou sfârșit de săptămână, așa că oamenii legii au profitat de moment pentru desfășurarea unei ample activități de verificare.

Echipe mixte ale Poliției Municipale și Poliției Locale Fălticeni au participat vineri, de Ziua Muncii, la prima acțiune comună de tip bliț pe raza localității de competență.

Desfășurată pe două artere principale ale orașului, controalele s-au lăsat cu mai puține amenzi, dar cu mai multe avertismente și recomandări pentru participanții din trafic.

Polițiștii au verificat dacă sunt respectate ordonanțele militare în vigoare, dar și documentațiile care permit deplasările în diverse scopuri.

Mahanu Design

Agenți și ofițeri de la Ordine Publică și Investigații Criminale au controlat zeci pietoni, dar și pe șoferii care au tranzitat orașul. Filtrele au fost organizate pe Bulevardul 2 Grăniceri și strada Armatei.

În cadrul acțiunii au fost controlate 83 de persoane și 75 de autoturisme.

15 persoane au primit avertizări pentru declarații completate parțial sau necorespunzător, iar alte patru au fost sancționate pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare.

Valoarea amenzilor aplicate se cifrează la 6.000 de lei.

Polițiștii spun că scopul acestor acțiuni bliț, misiuni de scurtă durată dar intense, nu este aplicarea sancțiunilor, ci conștientizarea populației privind importanța respectării ordonanțelor din perioada stării de urgență.

Aceștia reamintesc pietonilor și șoferilor să nu părăsească domiciliul fără declarația pe proprie răspundere și adeverința de angajator, documente ce trebuie completate corect și integral.

Acțiunile de tip bliț vor continua la Fălticeni, atât sâmbătă cât și duminică.

ȘTIRI