Polițiștii au depistat un transport de bușteni cu probleme în acte. Marfa trebuia să ajungă în comuna SlatinaActualitate

Polițiștii au depistat un transport de bușteni cu probleme în acte. Marfa trebuia să ajungă în comuna Slatina

       Accesări: 5402

Situații care se repetă la nesfârșit. Operatorii economici încearcă vigilența oamenilor legii cu fiecare transport de material lemnos. Agenții SPR Vadu Moldovei au depistat zilele acestea un alt transport cu probleme în acte.

Lucrătorii de poliție au identificat miercurea trecută, în traficul rutier, un autotren încărcat cu bușteni de rășinoase, vehicul condus de un șofer din comuna Mălini.

Patrula din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei a oprit mașina de tonaj pentru control, în care aveau să descopere cantități în plus, dar și în minus.

Conducătorul a prezentat pentru control avizele, cu un total de 18,36 mc, din care 11,71 mc brad și 6,64 molid, și un alt aviz pentru un total de 27,58 mc, din care 18,56 Brad și 9,02 molid, ambele avize emise în data de 02.09.2020 de la locul de încărcare situat pe raza Ocolului Silvic Comănești (județul Bacău).

Marfa trebuia să ajungă la un depozit din comuna Slatina.

Deoarece numărul pieselor trecute în aviz, aparținând aceeași specie, nu corespundeau cu numărul celor efectiv existente în mijloacele de transport, agenții SPR Vadu Moldovei au solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni pentru inventariere.

Aceștia au procedat la inventarierea materialului lemnos, după care s-a identificat în plus cantitatea de 10,74 mc brad și în lipsă 6,33 mc molid bușteni.

Oamenii legii au dispus sancționarea contravențională a societății comerciale cu două amenzi în valoare totală de 6.000 lei și, complementar, au confiscat cei 17 metri cubi de bușteni gater rășinoase în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

ȘTIRI