Pieton aflat la un pas de accident pe strada Sucevei. Șoferul evită impactul în timp ce mașina este pe trotuarActualitate

Pieton aflat la un pas de accident pe strada Sucevei. Șoferul evită impactul în timp ce mașina este pe trotuar

       Accesări: 3131

Strada Sucevei este punctul roșu pe harta accidentelor din Fălticeni. Miercuri după-amiază, două mașini s-au ciocnit în zona cantinei Colegiului Național „Nicu Gane”, iar în urma acroșajului, unul dintre vehicule și-a schimbat direcția de mers, după care a intrat în gardul unității de învățământ. Un noroc uriaș l-a ținut departe pe un pieton de impactul cu mașina care a părăsit carosabilul.

Incidentul se putea încheia cum nu se poate mai rău pentru persoana care se deplasa în acel moment pe trotuar, dacă șoferul n-ar fi manevrat mașina cât mai aproape de gard, evitând astfel o tragedie.

La câțiva metri distanță se afla un alt pieton.

Mașina a trecut foarte aproape de tânăra care mergea liniștită pe trotuarul de pe partea Colegiului Național „Nicu Gane”, șoferul reușind să împiedice producerea impactului cu pietonul.

Momentul a fost surprins de o cameră video instalată la bordul unui autoturism.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Când autoturismul era deja lângă pieton, tânăra a făcut instinctiv doi pași înainte, iar în momentul impactului cu gardul, ea s-a mișcat spre stânga.

Cum s-a produs incidentul

Accidentul s-a petrecut miercuri după-amiază la ora 15:50.

Ambii șoferi, unul din Suceava, aflat la volanul autoutilitarei Iveco Daily, și un alt șofer din Bogdănești, care conducea un Volkswagen Golf, se deplasau pe aceeași direcție, dar pe benzi diferite.

Șoferul din Bogdănești se afla pe banda doi, iar în fața acestuia circula altă mașină care s-a oprit pentru a vira la stânga, prin spațiul din scuar, spre blocurile de pe strada Republicii. Pentru a evita impactul cu mașina din față, conducătorul mașinii Volkswagen Golf a tras de volan dreapta, acroșând autoutilitara Iveco care circula pe banda întâi.

Impactul s-a produs lateral, mașina conducătorului auto din Bogdănești și-a schimbat direcția de mers, ajungând pe trotuar, iar de aici s-a oprit în gardul colegiului.

Oamenii legii spun că șoferul le-a mărturisit faptul că i-a observat pe cei doi pietoni aflați pe trotuar și că i-a evitat, manevrând mașina într-o direcție diferită de cea generată după coliziune.

Cei doi conducători auto au fost testați cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

Șoferul din Bogdănești, s-a ales cu o sancțiune în valoare de 850 de lei, pentru neasigurare la schimbarea direcției de mers.

ȘTIRI