Accesări: 566

Vești bune pentru micii comercianți și întreprinzători. Piețele agroalimentare vor fi deschise la sfârșitul acestei săptămâni. Anunțul a fost făcut miercuri, 2 decembrie, de președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului susține că s-a consultat cu experții și a decis împreună cu guvernul redeschiderea piețelor la interior.

„Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ.

Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa.”, a explicat Iohannis.

„Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.”

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Șeful statului a mai spun că redeschiderea piețelor este o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă.

Coincidență sau nu, piețele se redeschid înainte de alegerile parlamentare, care vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Piețele agro-alimentare s-au închis pe 9 noiembrie, pentru o perioadă de 30 de zile. Comercianții, dar și producătorii din domeiu și-au declarat nemulțumirea față de măsura guvernanților și au cerut ca aceștia să revină asupra deciziei.

În tot acest timp magazinele companiilor străine Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Profi și altele au rămas deschise.

La începutul lunii noiembrie, Ludovic Orban anunța că piețele care funcționează în spații închise vor fi închise, în cadrul măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Premierul spunea atunci că măsura se aplică în special pieţelor agroalimentare închise și că aceste spații „chiar sunt evidenţiate în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul gheață.”

ȘTIRI