Peste 500 de permise de conducere reținute într-o zi pentru vitezăActualitate

Peste 500 de permise de conducere reținute într-o zi pentru viteză

       Accesări: 1014

Peste 6.000 de șoferi care nu au respectat viteza legală, punând în pericol siguranța traficului, au fost sancționați, într-o singură zi, de polițiștii care au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, a anunțat Poliția Română.

 În ziua de 4 iunie 2020, sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., polițiștii au acționat pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică și reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost aplicate 9.044 de sancțiuni contravenționale, dintre care 6.024 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 2.890 pentru alte sancțiuni la  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 130 de sancțiuni pentru alte acte normative.

 Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 778 de permise de conducere, dintre care 507 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise și 271 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost constatate 48 de infracțiuni la siguranța circulației pe drumurile publice.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În primele 5 luni ale anului 2020, nerespectarea regimului legal de viteză a generat 18% dintre accidentele rutiere grave.

ȘTIRI