2.238 de persoane din județul Suceava s-au infectat cu noul coronavirus. 94 de decese înregistrateActualitate

2.238 de persoane din județul Suceava s-au infectat cu noul coronavirus. 94 de decese înregistrate

       Accesări: 1596

Potrivit Grupului de Comunicare strategică, în judeţul Suceava au fost confirmate până astăzi un număr de 2.238 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

De la începutul crizei medicale şi-au pierdut viaţa 94 de persoane.

Marţi, 21 aprilie 2020, în judeţul Suceava, în izolare voluntară la domiciliu se află 1.187 de persoane. Până acum au ieșit din izolare 11.939 de persoane

De asemenea, în carantină instituționalizată sunt 490  de persoane. Au ieșit din carantină instituționalizată 1529 de persoane.

Până astăzi au fost externate din spital 703 de persoane și au fost declarate vindecate 237 de persoane.

Măsuri pentru centrul de recurare din Sasca Mică

În cazul situaţiei existente la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, unde au fost fost testaţi pozitiv 242 de beneficiari şi 59 de cadre de îngrijire, DSP Suceava a dispus mai multe măsuri.

Cei 127 de beneficiari sănătoși vor fi izolați. Printre măsuri este menționată și găsirea unei clădiri de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.

Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor din centrul de la Sasca Mică va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.

Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.

Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.

Aprovizionarea constantă a centrului din comuna Cornu Luncii cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

În ceea ce privește activitățile desfășurate în contextul COVID-19,  acestea au constat în 54 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Amenzi de peste 170.000 de lei

Au fost verificate 765 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 92 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 178.020 lei, din care, peste 90%, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/ libera circulație. Nu au fost constatate infracțiuni.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 8 fapte de natură contravențională (5 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 3 alte contravenții în context).

Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 23.000 lei .

ȘTIRI