Furtună puternică la Dolhasca. Peste 100 de gospodării au fost afectate. Precipitații sub formă de gheațăActualitate

Furtună puternică la Dolhasca. Peste 100 de gospodării au fost afectate. Precipitații sub formă de gheață

       Accesări: 2358

Urgia s-a abătut peste localitățile din zona Dolhasca.

Furtuna puternică, cu grindină de mari dimensiuni, din după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, a produs pagube însemnate în peste 100 de gospodării, a anunțat primarul Decebal Isachi.

Cel mai afectat a fost satul Budeni.

Gheața a distrus culturi agricole, acoperișurile și fațadele caselor, a spart parbrizele mașinilor și a culcat arbori la pământ.

O comisie din care fac parte angajați ai Primăriei Dolhasca, Prefecturii Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” și Apele Române evaluează pagubele.

Codrin Benta

Primarul Isachi spune că se caută soluții pentru a-i ajuta pe cei ale căror case au fost afectate de vitregiile naturii.

„Astăzi ne deplasăm în teren să identificăm casele ale căror acoperișuri au fost sparte de gheață, sa vedem cum îi putem ajuta pe sărmanii oameni cărora acum le plouă în casă.”, a precizat primarul orașului Dolhasca. „Din estimările făcute ieri, sunt peste 100 de gospodarii cu probleme grave la acoperișul casei. Încercăm să găsim soluții ca în prima fază aceștia sa fie ajutați, să poată să-și repare măcar acoperișul casei. O astfel de tragedie ne face să fim mai puternici și să ne ajutăm unii pe alții. Găsim soluții împreună doar! Suntem la voia Domnului și nu trebuie să uităm vreodată acest lucru!”,

După furtună, locuitorii din Dolhasca s-au confruntat și cu lipsa apei, în noaptea de joi spre vineri.

Stația de tratare a apei nu a fost alimentată cu energie energie electrică, de la ora 18.00, până în această dimineață, la ora 5.30.

Localnicii au publicat pe rețelele de socializare imagini după furtuna de la Dolhasca.

ȘTIRI