Percheziții domiciliare în județul Suceava. Polițiștii și procurorii au ridicat peste 1.000 de plante de canabisActualitate

Percheziții domiciliare în județul Suceava. Polițiștii și procurorii au ridicat peste 1.000 de plante de canabis

       Accesări: 1367

Oamenii legii au fost în alertă maximă. Polițiștii au reținut un bărbat în locuința căruia au fost descoperite cantități importante de canabis, în urma unor percheziții domiciliare efectuate în județul Suceava. Mai mult decât atât, pe un teren agricol aflat lângă locuința acestuia au fost găsite plante de canabis.

Polițiștii BCCO Suceava (Brigada de Combatere a Criminalității Organizate), împreună cu procurorii DIICOT Suceava (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism ) au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, el fiind cercetat acum pentru trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în perioada martie – iunie 2024, acesta ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri de risc (canabis) către consumatori, inclusiv minori, din județul Suceava.

În urma celor șase percheziții domiciliare efectuate, la data de 27 iunie., la locuința acestuia au fost descoperite și ridicate peste 4 kilograme canabis, mai multe pungi, saci și recipiente conținând peste 10 kilograme de fragmente vegetale, mai multe pungi conținând semințe, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, de pe terenul agricol situat în spatele locuinței au fost ridicate peste 1.000 de plante de canabis aflate în diverse stadii de dezvoltare (cu dimensiuni între 20 și 150 de centimetri).

La data de 27 iunie, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea bărbatului în cauză. Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava. Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și Serviciul Poliției de Frontieră Rădăuți din cadrul I.G.P.F.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ȘTIRI