Accesări: 1215

Descinderi și percheziții domiciliare în patru județe din zona Moldovei. Echipe mixte de polițiști și jandarmi, alături de procurori DIICOT, au acționat pentru destructurarea unei grupări infracționale. Mai mulți traficanți de droguri au fost reținuți în urma unor percheziții derulate la Suceava, Neamț, Iași și Bacău.

Luni, 21 iunie, procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de șapte inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Începând cu anul 2018 și până în prezent, membrii grupului infracțional au procurat și comercializat droguri de risc și de mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, către diverși consumatori de pe raza județului Neamț.

Oamenii legii spun că aceștia au devenit principalii furnizori de astfel de substanțe din județ.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Neamț au efectuat 16 percheziții domiciliare, pe raza județelor Neamț, Suceava, Bacău și Iași.

În urma acestor acțiuni au fost ridicate 30 de grame de cannabis, 2 grame de cocaină, 3 grame de rezină de cannabis, 4 plante de cannabis, 200 de grame de substanțe psihoactive, sumele de 2.500 de lei și 500 de euro, un cântar electronic, 3 dispozitive electrocasnice utilizate pentru prepararea substanțelor psihoactive, un dispozitiv de supraveghere GPS confecționat artizanal, 3 laptop-uri, o tabletă, 200 de grame de aur, 2 dispozitive de mărunțit și 2 recipiente confecționate special pentru disimularea drogurilor.

Inculpații reținuți urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț și al jandarmilor din cadrul IJJ Neamț.

DIICOT precizează că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție

.

ȘTIRI