Patru noi curse plănuite de pe Aeroportul Suceava: Zboruri spre Paris, Tel Aviv, Cluj și TimișoaraActualitate

Patru noi curse plănuite de pe Aeroportul Suceava: Zboruri spre Paris, Tel Aviv, Cluj și Timișoara

       Accesări: 2789

Lista destinațiilor pe calea aerului se va mări. Aeroportul Suceava este deja în rândul primelor șapte din țară, cu un trafic de peste 300.000 de persoane anual, iar cursele plănuite ar putea crește numărul pasagerilor la jumătate de milion. Autoritățile județene investesc într-un nou terminal ce va fi gata în mai 2020, dar, în același timp, vor să extindă și numărul zborurilor.

Sunt preferate destinații la mare căutare, atât turistice cât și cele călătoriile în scop personal.

În plan sunt curse regulate spre Paris și Tel Aviv.

Autoritățile județene spun că, la momentul actual, se află în discuții cu 16 companii aeriene pentru a deschide noi destinații interne și externe de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare”.

Un interes la fel de mare este arătat și pentru cursele interne. Din Suceava se poate călători deocamdată doar spre București. Zborurile, operate de Tarom, sunt zilnice. De anul viitor va fi o nouă cursă Tarom, de la București la Suceava, cu plecare de la ora 8.

Sunt plănuite, pentru viitorul apropiat, primele curse de la Suceava spre Cluj-Napoca și Timișoara.

Ca noutate absolută este cursa Suceava – Sharm el Sheikh (Egipt).

Zborurile spre stațiunea de la malul Mării Roșii vor fi operate începând de luna viitoare, pe 21 și 27 decembrie. Compania Air Bucharest va asigura călătoriile spre și din Sharm el Sheikh.

Curse spre destinația exotică vor fi și la începutul anului viitor, în zilele de 2 ianuarie, 8 ianuarie și pe 14 ianuarie.

De pe Aeroportul Suceava sunt operate la ora actuală zboruri internaționale spre Londra (Luton), Milano, Roma, Bologna, Bergamo și München (Memmingen).

ȘTIRI