Atenție șoferi și pietoni! Noile semafoare din intersecția străzilor Republicii și Armatei au devenit funcționaleLocal

Atenție șoferi și pietoni! Noile semafoare din intersecția străzilor Republicii și Armatei au devenit funcționale

       Accesări: 6550

Noutate în traficul auto din Fălticeni. Începând de astăzi au fost puse în funcțiune semafoarele de la intersecția străzilor Republicii, Armatei, Ana Ipătescu și Dimitrie Leonida. Dispozitivele se semnalizare optică sunt amplasate la fiecare din cele patru treceri de pietoni amenajate pe drumurile menționate.

Autoritățile locale și Poliția Rutieră au decis din vara acestui an, de comun acord, să aducă o modificare în privința traficului din zona de sud a municipiului Fălticeni.

În intersecție s-au petrecut mai multe accidente cu victime, unele grav rănite, dar și coliziuni între autoturisme. Măsura a fost necesară pentru a preveni riscul de incidente, în special pentru pietoni.

Pentru a fi mai vizibil, fiecare semafor pentru pietoni este dotat în plus cu lumină intermitentă galbenă, ce se activează în momentul în care mașinile de pe partea opusă a drumului se pun în mișcare.

Lumina galbenă intermitentă instalată în zona trecerilor pentru pietoni îi obligă pe șoferi să reducă viteza, să respecte semnalizarea respectarea semnalizării și regulile de circulație aplicabile în acea zonă.

Punerea în funcțiune a noilor semafoare nu pare să fi „sărit în ochi” unor localnici. Pietoni, dar și șoferi au trecut pe culoarea roșie fără se sesizeze că lumina roșie este aprinsă.

Oamenii legii și-au făcut simțită prezența în zonă și solicită, atât conducătorilor auto cât și pietonilor, atenție sporită în această intersecție pentru a nu provoca incidente nedorite.

Cele patru semafoare reglementează de luni, 25 noiembrie, accesul și traficul dinspre străzile Dimitrie Leonida, Armatei, Republicii și Armatei.

Lucrările pentru amplasarea semafoarelor au fost executate de un operator economic din Iași. Costurile se ridică la 100.000 de lei, sumă ce include cheltuielile de proiectare, verificare proiect, avize și execuție.

Fondurile au fost alocate integral din bugetul local.

ȘTIRI