Accesări: 29712

La început de an școlar, părinţii nu vor mai fi obligaţi să semneze o declarație pe proprie când îşi vor trimite copiii la şcoală.  

Această decizie a fost anunţată de miniştrii Monica Anisie și Nelu Tataru, cu ocazia prezentării unui ordin comun al Ministerele Educației și Sănătății.

Documentul agreat de cele două ministere conține regulile obligatoriu de urmat în școli de la 14 septembrie.

Iniţial s-a dorit ca părinţii, sub incidenţa Codului Penal, să-şi asume sub semnătură că elevii nu au avut în ultimele două săptămâni simptome specifice infecţiei Covid-19 şi că nu au intrat în contact cu persoane testate pozitiv.

Măsura a fost contestată atât de părinţi cât şi de profesori, iar în cele din urmă a fost eliminată din ordinul comun.

Codrin Benta

Pe de altă parte, părinții ai căror copii nu mai pot merge la școală din cauza epidemie de coronavirus vor primi zile libere plătite, se arată într-o ordonanță de urgență a Guvernului, ce a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Cuantumul indemnizației și condițiile de acordare sunt similare celor din Legea nr. 19/2020, cea în baza căreia s-au acordat libere plătite până la finele anului școlar 2019-2020.

Unul dintre părinții copilului care nu mai poate merge la școală din cauza epidemiei de coronavirus va primi zile libere plătite, în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare.

ȘTIRI