Opt agenți de poliție din Fălticeni au fost infectați cu noul coronavirus. Toți s-au vindecat și au revenit la serviciuActualitate

Opt agenți de poliție din Fălticeni au fost infectați cu noul coronavirus. Toți s-au vindecat și au revenit la serviciu

       Accesări: 3470

Pandemia nu i-a ocolit nici pe oamenii legii. Opt agenți din Fălticeni au fost infectați cu noul coronavirus. Lucrători de la Compartimentul Rutier și Biroul de Ordine Publică și-au luat concedii medicale în luna aprilie, după ce s-au infectat cu agentul patogen.

Șase dintre subofițerii care s-au îmbolnăvit, trei de la Rutieră și trei de la Ordine Publică, sunt încadrați la unitatea menționată.

Alți doi agenți fălticeneni au fost detașați de la serviciile neoperative ale IPJ Suceava, ca să desfășoare activități pe perioada pandemiei și să sprijine serviciile operative de la Fălticeni.

Toți cei care opt lucrători de poliție care s-au infectat au fost asimptomatici. Aceștia au stat 14 zile în autoizolare.

Unul dintre polițiștii detașati de la IPJ Suceava, ce a ieșit pozitiv și la al doilea test, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava. După perioada de spitalizare, acesta a fost testat din nou, rezultatul fiind negativ.

Codrin Benta

„Am avut agenți ai Poliției Municipiului Fălticeni infectați cu noul coronavirus.

Trei au fost de la Rutieră și trei de la Ordine Publică.”, ne-a declarat comisarul Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

„Alți doi lucrători de poliție din Fălticeni, detașați de la IPJ Suceava, au fost și ei depistați pozitiv. Toți au fost asimptomatici.”

Comisar șef Ionuț Epureanu

După realizarea ultimelor teste, cei opt agenți au fost declarați vindecați. Toți au revenit la serviciu.

Datorită contactul direct cu poliștii infectați, s-au mai autoizolat încă șase lucrători de la Poliția Municipiului Fălticeni.

În autoizolare la domiciliu a stat și șeful unității de poliție, deoarece a intrat în contact cu unul dintre agenții depistați pozitiv. Subcomisarul Vasile Grădinaru a fost depistat negativ la testul pentru coronavirus.

În tot acest timp, comisarul șef Radu Iulian, noul adjunct al unității, a coordonat acțiunile Poliției Municipale Fălticeni.

La nivelul Secțiilor de Poliție Rurală și a posturilor de poliție din cele 18 localități arondate Poliției Municipiului Fălticeni nu s-au înregistrat cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Pentru a suplini lipsa de personal pe segmentul rutier, agenți de la Serviciul Independent Rutier si Misiuni Speciale din cadrul IGPR au fost detașați la Fălticeni. Echipaje de câte patru polițiști, au activat, prin rotație, timp de trei săptămâni.

Polițiștii de la Misiuni Speciale au efectuat controale zilnice în zonele cu trafic rutier mai ridicat și au patrulat pe principalele artere din municipiu.

ȘTIRI