Accesări: 482

Decizie fără precedent în învățământul românesc. Cele mai importante competiții organizate pe durata anului școlar se amână. Ministrul Educației și Cercetării a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Decizia se dorește o măsură de prevenire a îmbolnăvirii elevilor și profesorilor cu noul coronavirus.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a convocat luni, 9 martie, o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți în care s-au discutat măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unitățile de învățământ.

În cadrul aceleași discuții, ministrul a subliniat importanța dotării școlilor cu săpun și dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existența acestora, monitorizând situația.

Pe durata videoconferinței a mai fost discutată procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării cazurilor de COVID-19.

Codrin Benta

Elevii, studenții, cadrele didactice care se întorc din Italia, China, Iran și Coreea de Sud vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Inspectoratele școlare au obligația de a monitoriza toate cazurile de elevi și profesori izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării evoluția situației.

Ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

Ministerul Educației menționează că suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ este atribuția exclusivă a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

ȘTIRI