Școlile, colegiile și grădinițele vor fi închise între 11 și 22 martie. Măsura ar putea fi prelungităActualitate

Școlile, colegiile și grădinițele vor fi închise între 11 și 22 martie. Măsura ar putea fi prelungită

       Accesări: 1539

Elevii au o nouă minivacanță. Şcolile și grădinițele din toată țara se închid miercuri. Cursurile vor fi suspendate pentru mai mult de o săptămână. Măsura a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Decizia a fost luată după ce, tot astăzi, Ministerul Educației Naționale a anunțat suspendarea olimpiadelor școlare.

Cursurile din învățământul preuniversitar vor fi suspendate în perioada 11 – 22 martie, măsura fiind una preventivă, a anunțat, luni, premierul interimar Ludovic Orban.

Măsura se referă la toate unitățile de învățământ, atât de stat, cât și privat, a precizat ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministrul a explicat de ce decizia a fost luată cu începere de miercuri, 11 martie, și nu de marți, 10 martie.

Alma Clinic

„Comitetul a luat această decizie de suspendare a cursurilor pentru a lăsa posibilitatea părinților de a găsi soluții de a ține copiii acasă. Nu puteam lua decizia de azi pe mâine.”, explică ministrul educației. „Recuperarea cursurilor va fi hotărâtă după ce vom vedea evoluția situației în care ne aflăm.”

Măsură se referă la toate unităţile de învăţământ preuniversitar, fie de stat, fie învăţământ particular. Este vorba despre unităţile de învăţământ preşcolar, grădiniţe, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.

În ceea ce privește învățământul universitar, decizia suspendării cursurilor se ia de către universități.

Ministrul Monica Onisie a precizat că înscrierile la grădiniță continuă și se fac doar pe internet, dacă este necesar se poate prelungi perioada de înscriere.

Sistemul la Școală după Școală nu face parte din categoria unităților de învățământ preuniversitar, iar ministerul susține că nu poate lua măsura suspendării cursurilor în acest caz.

Ministerul Educației va evalua zilele acestea posibilitatea amânării simulării pentru Evaluare și Bacalaureat.

Publicată de Ministerul Justiției pe Luni, 9 martie 2020

ȘTIRI