Numărul persoanelor vindecate de COVID-19 la Suceava este mai mare decât al celor nou infectateSănătate

Numărul persoanelor vindecate de COVID-19 la Suceava este mai mare decât al celor nou infectate

       Accesări: 1968

 În ultimele 24 de ore, în județulul Suceava, au fost internate în spital 34 de persoane diagnosticate cu Covid – 19. Totodată au fost externate 50 de persoane.

Conform situației întocmită de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2387 de persoane declarate vindecate.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de   462 pacienți, dintre care 237 de pacieți Covid-19, un număr de 21 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului municipal Rădăuți sunt internați un număr de 71 de pacienți Covid-19.

 În ceea ce privește situația celor două centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la nivelul județului Suceava, evidențele arată că mai sunt sunt 16 beneficiari, respectiv 14 beneficiari, care sunt infectați Covid-19. Aceștia au fost retestați de către personalul DSP Suceava, iar în perioada următoare sunt așteptate rezultatele finale.

La nivelul D.G.A.S.P.C. Suceava s-au luat toate măsurile necesare pentru instruirea personalului celor două centre, asigurarea de servicii medicale în caz de necesitate, monitorizarea permanentă a tuturor beneficiarilor internați în aceste centre, asigurarea de echipamente de protecție, de antiseptice și  dezinfectanți pentru suprafețe.

Alte date centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava se prezintă astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 4994 de persoane,
  • în carantină instituționalizată 84 de persoane
  • 15393 de persoane ieșite din autoizolare
  • 3023 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.
  • până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 19912 de teste.

Situația actualizată la nivel național

Până joi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.629 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 1229 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 197 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 182 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.712 de  persoane. Alte 89.787 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La nivel național, au fost prelucrate 410.000 de teste.    

ȘTIRI