Noul dispensar uman din Comuna Rădășeni prinde contur. Investiția va fi încheiată anul viitorRural

Noul dispensar uman din Comuna Rădășeni prinde contur. Investiția va fi încheiată anul viitor

       Accesări: 555

Investițiile pentru sistemul de sănătate sunt prezente și în mediul rural. Comuna Rădășeni derulează un proiect în acest domeniu, ce va contribui la creșterea calității actului medic. Noul dispensar uman, finanțat prin PNDL prinde contur, după ce structura clădirii a fost finalizată.

Unitatea medicală este amplasată în satul Rădășeni, între Căminul Cultural și Școala Gimnazială „Ion Lovinescu”, lucrările fiind începute de anul trecut și sistate pe timpul pandemiei.

Investițiile pentru acest obiectiv se ridică la 1,2 milioane de lei.

„Dispensarul medical uman este dintre proiectele noastre importante. Lucrările continuă și ne dorim ca anul viitor să fie complet funcțional. Partea de structură este finalizată și urmează să fie realizați pereții și acoperișul.”, ne-a declarat primarul Neculai Perju. „Vom avea un dispensar modern, spațios și dotat cu tot ceea ce trebuie pentru desfășurarea unui act medical de calitate.”

Prin același proiect vor fi achiziționate și dotările pentru dispensarul uman.

Codrin Benta

Clădirea va avea două cabinete pentru medici de familie și spații de așteptare pentru pacienți.

La exterior va fi amenajată o parcare și zone cu spații verzi.

Primarul Neculai Perju susține că până la sfârșitul acestui an proiectul va avansa foarte mult cu partea cu execuție.

Noul dispensar uman va fi dat în folosință în anul 2021.

La momentul actual sunt în derulare alte patru proiecte în Comuna Rădășeni: rețeaua de apă și canalizare, reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu”, construirea noii grădinițe cu program prelungit și Reabilitarea Căminului Cultural din Lămășeni.

ȘTIRI