Maternitatea Fălticeni se mută din nou. Pediatria și Secția Boli Infecțioase intră în casă nouă. Paliativele de la Vadu Moldovei vor fi relocate la FălticeniExclusiv

Maternitatea Fălticeni se mută din nou. Pediatria și Secția Boli Infecțioase intră în casă nouă. Paliativele de la Vadu Moldovei vor fi relocate la Fălticeni

       Accesări: 12937

Reorganizare în sistemul medical local. Deschiderea noului spital din Fălticeni, preconizată în toamna acestui an, va genera o serie de schimbări în infrastructura medicală. Dacă în prezent activitatea sanitară se desfășoară în șapte clădiri diferite, în viitorul apropiat vor rămâne doar trei.

Conducerea Spitalului Municipal va returna patru imobile Primăriei, acestea urmând să aibă destinații pe care le va stabili autoritatea locală.

Cea mare clădire, după pavilionul central, Ambulatoriul de Specialitate (fosta Policlinică), va deveni Centrul pentru Medicina de Familie. Din ambulatoriu vor fi transferate în noul spital Compartimentul BFT (Recuperare, Medicină Fizică, Balneologie), farmacia, laboratorul de analize și cabinetele medicale care aparțin unității medicale.

Secția Pediatrie va elibera imobilul actual, aflat lângă Parcul Prefecturii, pentru a se muta în noul spital, unde va avea cel mai colorat și animat compartiment posibil.

Clădirea medicală din cartierul Maior Ioan, unde funcționează acum Dermatovenerologia și Bolile Infecțioase, va reveni în administrarea Primăriei Fălticeni. Ambele specialităi vor funcționa în spații moderne și generoase. Dermatovenerologia va fi amplasată în noul spital, iar Secția Boli Infecțioase va fi transferată integral pe unul din palierele actualei maternități.

Pe al doilea palier al maternității va fi transferată Secția Paliative de la Vadu Moldovei. Datorită cererilor foarte mari, unitatea medicală nu face față solicitărilor astfel încât, în noua clădire va avea un număr dublu de paturi și condiții excelente pentru pacienți.

Actuala maternitate se va muta, din nou, în casă nouă.

Inaugurată în vara anului 2017, Maternitatea Fălticeni, cu secțiile Obstetrică Ginecologie și compartimentul Neonatologie vor funcționa în noul spital la etajul al doilea al clădirii.

Clădirea noului spital va concentra 95% din activitatea medicală asigurată la nivel de unitate, singurele secții externe urmând să fie Spitalul TBC (Tâmpești), clădirea Secțiilor Boli Infecțioase/Paliative care vor funcționa în locul actualei maternități și Centrul de Sănătate Vadu Moldovei.

ȘTIRI