Ninsori abundente în zona Moldovei. Dimineaţă cu ninsoare şi la Fălticeni. Au fost actualizate avertizările meteorologiceActualitate

Ninsori abundente în zona Moldovei. Dimineaţă cu ninsoare şi la Fălticeni. Au fost actualizate avertizările meteorologice

       Accesări: 2217

Actualizare:

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, două avertizări meteorologice Cod galben.

Prima avertizare este valabilă în intervalul 17 martie, ora 10⁰⁰ – 18 martie, ora 06⁰⁰

Vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp.

La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

A doua avertizare Cod galben vizează intervalul 18 martie, ora 06:00 – 20 martie, ora 10:00.

Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

Știrea inițială

În această dimineaţă ninge abundent în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău și Vrancea (zona de munte), celelalte județe ale Moldovei fiind caracterizate de cer acoperit, vânt și ploi.

Traficul se desfășoară normal, fără blocaje cauzate de starea vremii.

Carosabilul este umed, cu sectoare de zăpadă frământată în strat de 1-2 cm, în județele Suceava (DN 17, DN 17A, DN 18) și Bacău (DN 11).

Meteorologii mențin atenționarea Cod Galben de precipitații în majoritatea zonelor țării, cu depuneri consistente de zăpadă în jumătatea nordică a Moldovei.

Recomandarea pentru conducătorii auto este de a circula cu prudență, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și cu informarea prealabilă cu privire la sectoarele de drum tranzitate.

Iarna s-a întors, în această dimineaţă şi la Fălticeni.

ȘTIRI