Municipiul Fălticeni va încheia un parteneriat de cooperare cu orașul italian Chieri. Ce prevede viitorul acordLocal

Municipiul Fălticeni va încheia un parteneriat de cooperare cu orașul italian Chieri. Ce prevede viitorul acord

       Accesări: 58

Undă verde pentru un nou parteneriat cu multiple conexiuni și beneficii. Municipiul Fălticeni va încheia în viitorul apropiat un acord de cooperare cu oraș din Italia. După ce în urmă cu trei ani au fost parafate condițiile unui parteneriat cu localitatea lituaniană Kedainiai, administrația locală va semna un protocol similar cu localitatea Chieri.

Proiectul de hotărâre privind acest demers a fost deja votat în Consiliul Local.

Aleșii locali și-au dat acordul asupra tuturor punctelor incluse în documentul de cooperare.

Demersul are la bază inițiativa Consulatului General al României la Torino, care urmărește dezvoltarea relațiilor între administrațiile locale din România și Italia.

În altă ordine de idei, orașele Fălticeni și Chieri se vor înfrăți, momentul urmând să fie oficializat cel mai probabil în vara acestui an.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Primarul Cătălin Coman este mandatat să semneze acordul de cooperare și să asigure îndeplinirea prevederilor proiectului de hotărâre.

Acordul prevede colaborarea dintre cele două administrații locale, astfel încât să fie facilitată dezvoltarea cunoașterii reciproce și prietenia dintre locuitorii celor două orașe.

Parteneriatul va încuraja cooperarea în domenii precum educație, sănătate, cultură, turism, ecologie, și sport. Un alt domeniu vizat este cel de implementare de politici tipice conceptului de „oraș inteligent”, prin care se dorește reducerea emisiilor cu efect de seră, eficiență energetică, soluții de mobilitate prietenoase cu natura, toate putând fi realizate prin proiecte cu finanțare locală sau europeană.

Chieri se află la 7 kilometri de Torino și este situat într-o renumită zonă viticolă din regiunea Piemonte. P

e lângă frumusețile naturale ale zonei în care se află situat, orașul este cunoscut prin lăcașe de cult vechi, un muzeu de tradiție industrială, dar și faimoasa Casă Martini, fondatorul cunoscutului aperitiv.

În micul oraș italian trăiește și o comunitate de români, printre ei fiind și câteva familii de fălticeneni.

Pentru aceștia toți a fost înființată Parohia „Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul” care aparține de Episcopia Ortodoxă Română din Italia.

ȘTIRI