Armata Română recrutează peste 1.000 de soldați și gradați profesioniști. Locuri disponibile și în județul SuceavaActualitate

Armata Română recrutează peste 1.000 de soldați și gradați profesioniști. Locuri disponibile și în județul Suceava

       Accesări: 1815

Angajări în Armata Română. Tinerii care doresc să își schimbe meseria și care vor să urmeze pe viitor carieră militară au acum această șansă. Ministerul Apărării Naționale recrutează acum soldați și gradați profesioniști în 33 de județe și în municipiul București.

Sunt peste 1.000 de locuri disponibile la nivel național.

Doritorii se pot înscrie la Centrele Militare Județene până la jumătatea lunii iunie.

Dacă sunt selectați, după un program de instruire de cel mult cinci luni, aceștia pot să câștige o soldă cuprinsă între 1.850 de lei și 4.850 de lei.

În județul Suceava sunt disponibile doar două locuri, însă reprezentanții Ministerului Apărării Naționale spun că se poate opta pentru orice post, indiferent de județul de domiciliu, dar înscrierea se face numai în judeţul în care candidatul domiciliază.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Un amănunt important de menționat este și faptul că viza de flotant nu se ia în considerare.

Potrivit informațiilor oficiale, înscrierile, pentru cele 1.049 de posturi de soldat și gradat profesionist în activitate, se fac în perioada 2 mai – 17 iunie 2022.

Cele mai multe posturi sunt pentru județul Constanța (200), după care urmează București (193), Ilfov (98), Tulcea (74) și Bacău (50). Locurile libere sunt distribuite, pe județe, astfel:

Alba – 20, Argeș – 15, Bacău – 50, Brașov – 24, Buzău – 16, Brăila – 6, București – 193, Bistrița-Năsăud – 2, Călărași – 12, Cluj – 23, Constanța – 200, Covasna – 15, Dâmbovița – 16, Dolj – 45, Giurgiu – 15
Galați – 7, Hunedoara – 17, Harghita – 6, Ilfov – 98, Iaşi – 13, Ialomița – 9, Maramureş – 34, Mureș – 19, Neamț – 5, Olt – 10, Prahova – 11, Sibiu – 23, Satu Mare – 1, Suceava – 2, Timiș – 10, Tulcea – 74, Vrancea – 31, Vâlcea – 1, Vaslui – 26.

Înscrierile nu se fac pe internet, iar cei interesați trebuie să se adreseze pentru mai multe informații și înscriere la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțin cu domiciliul.

Centrul Militar Județean Suceava se află în municipiul Suceava, pe strada Alexandru cel Bun, nr. 45, telefon 0230 520 986.

Potrivit MApN, candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii de eligibilitate și un set de competențe care să fie dovedite la probele de selecție.

Condiţii şi criteriilor generale de recrutare

  • să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
  • să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
  • să fie absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
  • să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C – candidaţii care optează pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”;
  • să declare în scris că, la începerea programului de instruire, renunţă la gradul dobândit anterior în calitate de militar în termen, militar angajat pe bază de contract, gradat profesionist sau gradat voluntar, ori, după caz, la gradul dobândit după parcurgerea a cel puţin un an de studii pentru formarea cadrelor militare în cadrul instituţiilor/unităţilor de învăţământ militar, în cazul în care studiile respective nu au fost finalizate;
  • să fie absolvenţi ai învăţământului postliceal sau universitar cu licenţă de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituţiei de învăţământ – candidaţii care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist în arma „aviaţie”, specialitatea militară „însoţitor de bord – paramedic”.
  • să fie declarat ”Admis” la probele de selecţie care se susţin în centrele zonale de selecţie şi orientare sau în şi care constau în evaluarea psihologică (test de aptitudini și chestionar de personalitate), evaluarea capacităţii motrice (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență) şi interviul de evaluare finală;
  • să fie declarat “Apt” la examinarea medicală care are loc în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale;
  • să fie declarat ”Apt” la examinarea medicală specifică şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale care va fi parcursă doar de candidații pentru specialitatea militară „forţe pentru operaţii speciale”, „scafandri”, de cei care vor desfăşura activităţi care necesită ambarcarea ori obținerea permisului/brevetului de conducere auto.

ȘTIRI