Ministrul Sănătății și-a dat demisia. Premierul Orban îl propune pentru funcția de ministru pe Nelu TătaruActualitate

Ministrul Sănătății și-a dat demisia. Premierul Orban îl propune pentru funcția de ministru pe Nelu Tătaru

       Accesări: 1440

Schimbare la vârf. Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia, după ce miercuri seara anunța la mai multe posturi de televiziune planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus. Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi dimineață, că îl propune pentru funcția de ministrul al sănătății pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru se află la Suceava și a fost chemat de urgență la București.

Demisia ministrului sănătății, Victor Costache, vine în plină criză a epidemiei de coronavirus, în care au existat numeroase critici privind lipsa de materiale de protecție din spitale și testarea redusă în cazul COVID-19.

Premierul Orban a declarat că ministrul Costache și-a dat demisia „din motive personale și profesionale”.

„În cursul acestei dimineți, Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al sănătății. din motive personale și profesionale. Am luat act de această demisie. În voi transmite președintelui Klaus Iohannis această demisie pentru a fi emis decretul de revocare”, a declarat Ludovic Orban. „În ceea ce privește funcția de ministru al sănătății, îi voi propune pe secretarul de stat Nelu Tătaru.”

Ex-ministrul Victor Costache și premierul Ludovic Orban

Victor Costache a fost la conducerea Ministerului Sănătății pentru aproape cinci luni. În cadrul aceleiași declarații oficiale, Ludovic Orban a punctat faptul că alături de fostul ministru al sănătății a luat decizii importante și benefice pentru sistemul medical.

Primul ministru al României a mai spus că regretă și înțelege demisia lui Victor Costache.

În ultima sa ieșire publică, miercuri seară, Costache declara că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus.

Secretarul de stat Nelu Tătaru

Despre ministrul propus, Nelu Tătaru, premierul Orban a declarat că se află în primia linie în lupta cu noul coronavirus și că stăpânește foarte bine toate procedurile și planul de măsuri.

Secretarul de stat Nelu Tătaru s-a aflat pentru două zile în județul Suceava unde s-a întâlnit cu factorii decizionali pentru a gestiona criza medicală de la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”.

Miercuri după-amiază el s-a întâlnit la Fălticeni cu managerul Vlad Morariu și primarul Cătălin Coman pentru evaluarea noului spital din Fălticeni în vederea deschiderii unității medicale.

Nelu Tătaru declara miercuri seara la un post de televiziune că a decis împreună cu ministrul Victor Costache să elibereze fila de buget pentru ca toate dotările să ajungă la noul spital.

ȘTIRI