Accesări: 369

Vreme capricioasă și în luna iulie. După câteva zile cu temperaturi mai ridicate, meteorologii anunță fenemen meteo extreme pentru județul Suceava. Specialiștii ANM au emis Cod portocaliu pentru următoarele 17 ore.

Avertizarea este valabilă în intervalul 13 iulie, ora 15:00 – 14 iulie, ora 8:00, când vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată.

Administrația Națională de Meteorologie prognozează intensificări ale vântului, rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h.

Sunt anunțate vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale.

Pentru intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Recomdările pompierilor

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

ȘTIRI