Vești bune pentru tinerii din Fălticeni. Un bloc ANL va fi dat în folosință. 20 de chiriași se mută în casă nouăLocal

Vești bune pentru tinerii din Fălticeni. Un bloc ANL va fi dat în folosință. 20 de chiriași se mută în casă nouă

       Accesări: 2651

Locuințe noi pentru tinerele familii. Blocul ANL din cartierul Republicii este finalizat și recepționat, iar următorul pas este darea în folosință. 20 de apartamente și garsoniere urmează să fie predate la cheie viitorilor chiriași.

Luna trecută aleșii locali au votat lista de priorități, tabelul care conține persoanele care vor beneficia de aceste locuințe, pe baza punctajelor obținute.

Chiriașii se vor muta în casă nouă începând cu 1 august.

Noul bloc ANL, cu trei etaje și mansardă, dispune de lift, adăpost de protecție civilă, pentru 40 de persoane, prevăzut cu ieșire de salvare, prin tunel, și instalație de filtro-ventilație.

Cele 11 apartamente și 9 garsoniere sunt realizate având ca principale criterii calitatea, funcționalitatea și durabilitatea, regăsite la nivelul finisajelor și materialelor utilizate, atât la interiorul cât și la exteriorul imobilului.

Fiecare locuință este dotată cu centrală termică pe gaz natural, tâmplărie PVC cu sistem tripan (trei rânduri de sticlă), parchet din lemn stratificat și izolație termică din vată minerală (strat de 20 cm grosime).

Lucrările la noul bloc ANL, ce au stagnat mai de un an din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții, au fost preluate și duse la bun sfârșit de Simion Tehnoconstruct, firma care finaliza anul trecut, la Fălticeni, prima creșă „verde” din România.

Primarul Cătălin Coman s-a declarat foarte mulțumit de modul cum se prezintă obiectivul, precizând că recepția finală s-a desfășurat pe 13 iunie, deși blocul era finalizat încă din luna decembrie.

Procedurile birocratice sunt cele care au decalat darea în folosință pentru cele 20 de unități locative, după cum precizează edilul municipiului Fălticeni.

La noul bloc ANL din cartierul Republicii urmează să fie amenajate până la 1 august, când chiriașii vor primi cheile locuinței, cu fonduri din bugetul local, câteva locuri de parcare și alei pietonale.

ȘTIRI