Episod de vreme extremă. Ploile și vijelia au lăsat câteva localități din zona Fălticeni fără energie electricăLocal

Episod de vreme extremă. Ploile și vijelia au lăsat câteva localități din zona Fălticeni fără energie electrică

       Accesări: 1202

Primul episod de vreme extremă s-a încheiat. Pompierii și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au fost în alertă pe perioada Codului portocaliu, specialiștii ANM anunțând joi, 13 iulie, vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale în zona Fălticeni, dar și în restul județului Suceava, unde s-au înregistrat probleme mai deosebite. Avertizarea meteo este valabilă până inclusiv vineri.

Autoritățile locale din Fălticeni au respirat ușurate, după ce ploaia torențială asociată cu vântul puternic au încetat, iar efectele acestora au fost evaluate.

Impactul vremii extreme este, din fericire, nesemnificativ.

Câțiva copaci uscați au pus puși la pământ în cartierul Țarna Mare, fără ca rețeaua electrică și circulația rutieră să fie afectată.

Pe strada Republicii mai multe crengi de salcâm au fost rupte sau smulse și aruncate pe zona pietonală. În ceea ce privește efectele ploilor abundente, în Fălticeni și în localitățile rurale arondate nu s-au înregistrat inundații în gospodării sau ale culturilor agricole.

Codrin Benta

Mai multe localități nu au avut energie electrică

Problemele cele mai mari au fost la rețelele de energie electrică, afectate de crengile smulse din copaci. Din acest motive au fost înregistrate mai multe avarii și deranjamente în zona Fălticeni.

În municipiul Fălticeni, echipele au intervenit pentru remedierea unei avarii pe strada Magazia Gării, unde o salcie a căzut peste cablurile de curent electric și conductoare.

Un caz similar s-a produs și în satul Arghira, unde creanga unui copac a deteriorat linia electrică aeriană.

Din acest motiv au rămăs fără energie electrică satele Preutești, Basarabi, Huși, Leucușești, Arghira, dar și mai multe gospodării din cartierul fălticenean Șoldănești.

Probleme au fost și în comuna Bunești. Un stâlp cu fibră optică pentru internet a fost pus la pământ în satul Petia, acesta fiind îndepărtat de pe carosabil de angajații primăriei.

În aceeași localitate au fost probleme și la un transformator electric, un deranjat cauzat de căderea crengilor pe rețeaua electrică.

Pe perioada Codului portocaliu s-au înregistrat zeci de deranjamente colective și individuale în zona Fălticeni. Majoritatea dintre acestea au fost remediate, iar unele urmează să fie rezolvate în această seară.

ȘTIRI