Meteorologii au emis Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină pentru Fălticeni și alte 17 localități din zonăActualitate

Meteorologii au emis Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină pentru Fălticeni și alte 17 localități din zonă

       Accesări: 656

Vremea pe timp de vară este capricioasă. Începutul lunii iunie alternează între zile cu soare și reprize de ploaie. Meteorologii au emis Cod portocaliu pentru zona Fălticeni, după avertizarea de Cod galben emisă în această dimineață.

Potrivit alertei meteo, azi după-amiază, până la ora 17:40, în 18 localități, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Vor fi vijelii, descărcări electrice și vânt puternic.

Izolat va fi semanalată grindina.

Codul portocaliu este valabil pentru localitățile Fălticeni, Dolhasca, Liteni, Cornu Luncii, Preutești, Baia, Forăști, Râșca, Boroaia, Vadu Moldovei, Rădășeni, Dolhești, Horodniceni, Vulturești, Bogdănești, Bunești, Fântâna Mare și Hârtop.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30 l/mp.

Codul portocaliu de ploi torențiale și grindină s-a prelungit până la ora 20:30. Sunt vizate localitățile Dolhasca, Liteni, Preutești, Forăști, Boroaia, Vadu Moldovei, Dolhești, Vulturești, Bogdănești, Drăgușeni, Fântâna Mare și Hârtop.

Pompierii recomandă populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Populația este sfătuită să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, a stâlpilor, a panourilor publicitare, a construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sunt recomandate sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Pompierii sfătuiesc populația să evite atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ.

ȘTIRI