Accesări: 1153

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o avertizare meteorologică Cod galben, valabilă în intervalul 4 februarie, ora 13:00 – 5 februarie, ora 08:00.

Sunt prognozate intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 metri.

În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte.

În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Codrin Benta

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

În Fălticeni, șansele de apariție a precipitațiilor vor crește începând din această după-amiază. Se vor semnala ploi, iar în dimineața zilei de miercuri sunt așteptate ninsori.

O altă avertizare metoeologică va intra în vigoare miercuri, 5 februarie, la ora 08.00.

Până joi, 6 februarie, la ora 10:00 se vor semnala intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

     În regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

      La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

ȘTIRI