Accesări: 861

Până la ora 18 este în vigoare o atenţionare Cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie. Atenţionarea vizează şi judeţul Suceava

În Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Ploile vor continua şi în cursul nopţii, când va intra în vigoare o nouă atenţionare Cod galben.

În intervalul 18 august, ora 18:00 – 19 august, ora 13:00, în Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Potrivit ANM, până joi seara vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor.

Prefectura Suceava a solicitat instituirea serviciilor de permanenţă la nivelul tuturor celor 114 primării din judeţ, pentru monitorizarea situaţiilor neprevăzute care pot să apară pe fondul înrăutăţirii vremii.

Codrin Benta

ȘTIRI