Cale pietonală pentru locuitorii din cartierul Tâmpești. Trotuarul va fi protejat cu glisiere metaliceLocal

Cale pietonală pentru locuitorii din cartierul Tâmpești. Trotuarul va fi protejat cu glisiere metalice

       Accesări: 1081

Vara este perioada când se desfășoară cele mai multe investiții în infrastructura rutieră. Pe lângă asfaltări și amenajările edilitare realizate în centru, autoritățile locale au demarat un alt proiect edilitar în Fălticeni. De curând au început lucrările la noua cale pietonală din cartierul Tâmpești, finanțate din bugetul local.

Acesta este construită pe strada Plutonier Ghiniță, pe partea stângă, de la Secția TBC, la intersecția cu strada Caporal Diaconița, până la ultima casă de la intrarea în Fălticeni dinspre Baia.

Un alt tronson, în lungime de 200 de metri, va fi amenajat pe partea dreaptă a drumului, în zona unde se află și câteva case.

Trotuarul va fi realizat din pavele și este construit cu respectarea tuturor normelor de siguranță pentru pietoni.

„Era o necesitate ca aici, în cartierul Tâmpești, să construim un trotuar. Sunt mulți copii aici, pe strada Plutonier Ghiniță, o zonă foarte circulată, unde circulă și cu viteză, iar copiii și nu doar ei erau puși în pericol.”, a explicat primarul Coman. „Construim un trotuar, în principal pe partea stângă a drumului, cum urcăm, spre ieșirea din oraș, dar și pe partea dreaptă, acolo unde sunt case. Practic, „legăm” partea de sus a orașului de zona centrală, astfel încât din fiecare gospodărie să se poată ajunge, circulând pe trotuar, spre centru.”

Codrin Benta

Primarul Coman a subliniat că investiția era necesară deoarece traficul auto a crescut foarte mult, iar locuitorii din Tâmpești aveau nevoie de o cale de pietonală.

Investiția se ridică la aproximativ 400.000 de lei, costuri în care sunt incluse proiectare, avize și execuție. amenajarea

Trotuarul va avea 1,3 kilometri lungime, (1,1 kilometri pe partea stângă, sensul de mers spre ieșirea din oraș) și va fi beneficia de glisiere pe toată lungimea pentru protecția trecătorilor.

Un alt trotuar a fost construit pe aceeași stradă, în perioada anilor 70-80, pe partea opusă, în vremea când în cartierul Tâmpești funcționa Fabrica de Conserve de legume și fructe.

Cele doi căi pietonale, amenajate pe zona de acostament, vor fi „legate” printr-o nouă trecere de pietoni ce va fi amenajată în dreptul Secției TBC. Locuitorii din acest cartier vor avea o altă trecere de pietoni pe capătul străzii, în apropiere de limita orașului.

Lucrările vor fi finalizate spre sfârșitul lunii septembrie.

ȘTIRI