Membrii Cenaclului literar „Nicolae Labiș” au sărbătorit primul an de activitate. Invitați speciali la Colegiul „Nicu Gane”Local

Membrii Cenaclului literar „Nicolae Labiș” au sărbătorit primul an de activitate. Invitați speciali la Colegiul „Nicu Gane”

       Accesări: 1368

Dublă sărbătoare la final de octombrie. Dacă iubitorii de fructe și bunătăți au venit la Fălticeni pentru Târgul Mărului, pasionații de cultură și literatură au ținut să fie prezenți la Cenaclul „Nicolae Labiș”. Scriitori, poeți, interpreți și, mai cu seamă, profesori au participat la un eveniment cu rânduri pentru suflet și emoție de toamnă.

Duminică, 30 octombrie, s-a împlinit un an de la înființarea cenaclului, prilej de sărbătoare literară la Fălticeni.

Președintele și fondatorul acestuia, profesorul Constantin Bulboacă, alături de ceilalți membri au avut invitați de la Câmpulung Moldovenesc, Dorohoi, Vama, Suceava și Cernăuți.

Printre aceștia s-au numărat și oameni de cultură din Mălini, locul natal al lui Nicolae Labiș, dar și prietenii de la Dolhești.

Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare în curtea Colegiului Național „Nicu Gane”, instituție care găzduiește, de altfel, sediul cenaclului și întâlnirile literare.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Evenimentul aniversar s-a derulat în aula colegiului, unde poezia, cântecul și proza au împodobit manifestarea cu numeroși oaspeți de seamă. Un cuvânt de bun venit a fost adresat de directorul Codrin Bența, după care Constantin Bulboacă și-a îndeplinit rolul de moderator.

Artistul plastic Radu Bercea, păstrătorii și promotorii de tradiții Străjerii din Dolhești și instrumentistul Puiu Crețu au fost printre cei care au dat plus valoare acestei sărbători literare.

Pilonii acestui cenaclu literar, profesoara Mihaela Pânzariu, profesoara și interpreta Lenuța Rusu, profesorul Constantin Bulboacă, au ținut ca evenimentul să fie unul memorabil, de pus în albumul cu amintiri.

La împlinirea anului de activitate au participat și oficialități locale, dar și demnitari, printre aceștia numărându-se primarul Cătălin Coman, deputatul Mirela Adomnicăi, senatorul George Mîndruță și subprefectul Cristi Șologon.

ȘTIRI