Ceața afectează traficul auto în zona Fălticeni. Șoferilor li se cere să circule cu prudență și să mărească distanța în mersLocal

Ceața afectează traficul auto în zona Fălticeni. Șoferilor li se cere să circule cu prudență și să mărească distanța în mers

       Accesări: 360

Luna noiembrie debutează cu vreme ceva mai rece și cu ceață. Fenomenul meteorologic afectează la această oră drumurile județene și naționale din zona Fălticeni. Circulația se desfășoară fără probleme, dar în condiții mai dificile.

Fluența traficului rutier este îngreunată de faptul că vizibilitatea este redusă sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri.

Până la această oră, 7, nu s-au înregistrat accidente rutiere sau ambuteiaje.

Polițiștii fălticeneni recomandă șoferilor să circule cu prudență și să respecte câteva reguli importante. Mare atenție și la trecerile de pietoni. Oamenii legii recomandă atenție sporită.

Pe timp de ceaţă, conducătorilor auto li se recomandă să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile.

Polițițtii atraf atenția și pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

  • nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
  • în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

ȘTIRI