Măsuri pentru refugiații ucraineni. ISU Suceava operaționalizează 30 de corturi într-o tabără mobilăActualitate

Măsuri pentru refugiații ucraineni. ISU Suceava operaționalizează 30 de corturi într-o tabără mobilă

       Accesări: 1935

Încep să se așeze, la propriu, lucrurile la vamă. Sâmbătă au fost desfășurate noi acțiuni ale structurilor MAI în sprijinul cetățenilor ucraineni sosiți în România. Este vorba de amenajarea unei tabere mobile pe stadionul din orașul Siret.

Unitatea este formată din 30 de corturi și poate găzdui până la 200 de persoane.

Tabăra este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict.

Cu sprijinul salvatorilor și a voluntarilor SMURD suceveni, a fost ridicat un cort încălzit care să deservească aceste persoane, prin oferirea de apă și alimente puse la dispoziție de reprezentanții societății civile.

Au fost operaționalizate și alte corturi de așteptare, de unde refugiații din Ucraina vor fi preluați și transportați la destinații, în mod organizat.

Mahanu Design

Demn de menționat este și faptul că la nivelul zonei de frontieră a fost operaționalizat un Punct de Comandă Mobil.

În scopul optimizării acțiunii de sprijin derulate în județul Suceava, IGSU a dispus dislocarea modulelor mobile din județele Bistrița-Năsăud și Neamț, astfel ca la nevoie acestea să poată fi instalate și să acopere nevoile existente la momentul respectiv.

Echipajele ISU Suceava vor asigura suportul necesar autorităților locale implicate în gestionarea acestei situații, prin punerea la dispoziție a rezervei de personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor.

Reprezentanții IGSU spun că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate.

Aceștia mai precizează că IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.

ȘTIRI