Primăria Comunei Râșca este alături de refugiații ucraineni. Donațiile vor fi colectate la Căminul CulturalRural

Primăria Comunei Râșca este alături de refugiații ucraineni. Donațiile vor fi colectate la Căminul Cultural

       Accesări: 3330

Românii au demonstrat că sunt oameni cu suflet. Au fost alături de refugiații ucraineni chiar din prima zi, pe care i-au tratat ca pe frații lor, oferind alimente, băuturi calde, transport gratuit, dar și cazare. Faptele bune continuă fără preget nu doar în cel mai fierbinte punct din nordul județului Suceava, ci și în multe alte localități sucevene.

Primăria Comunei Râșca inițiază o campanie umanitară destinată refugiaților ucraineni, campanie care începe duminica aceasta.

Cetățenii din satele comunei sunt rugați să doneze alimente neperisabile și produse nealimentare.

În aceste momente este mai mare nevoie de pături călduroase, scutece, șervețele umede, haine și încălțăminte pentru copii.

Edilul Ionuț Andreica va da startul în această campanie, ca prim donator în această colectă publică pentru oamenii care și-au lăsat casele și au fugit din calea războiului.

„Trebuie să fim solidari cu vecinii noștri! Înainte de toate suntem creștini, oameni care iubim și făurim binele. Să facem un gest de la inimă la inimă, de la suflet la suflet. Din puținul sau multul nostru să oferim și celor care și-au părăsit țara din cauza unui război.”, a declarat primarul comunei Râșca. „Vrem să ne alăturăm tuturor demersurilor făcute până acum și fac un apel către toți cetățenii din satele noastre să ne mobilizăm pentru refugiații ucraineni.”

Edilul din Râșca speră ca gestul său să fie urmat de cât mai mulți consăteni.

Toate produsele vor fi colectate la Căminul Cultural din centrul comunei.

Donatorii pot aduce produsele în orice zi a săptămânii. Campania umanitară pentru refugiații ucraineni va fi derulartă împreună cu Prefectura Suceava.

Startul campaniei va fi dat duminică, 27 februarie, de la ora 8. Mai multe detalii pot fi obținute la numărul de telefon 0745 240 223.

Produsele donate vor fi transportate la Vama Siret cu un autovehicul al Primăriei, acestea urmând să fie predate la punctele de colectare stabilite de autorități.

Cei care doresc să contribuie financiar, pot dona bani către Crucea Roșie, implicată în acțiunea de ajutorare a refugiaților ucraineni, în contul RO 21 RNCB 0244 0204 1198 0024.

ȘTIRI