Logiscool Fălticeni poposește pe „faleza” din Fălticeni. Elevii pot descoperi universul școlii de programareLocal

Logiscool Fălticeni poposește pe „faleza” din Fălticeni. Elevii pot descoperi universul școlii de programare

       Accesări: 668

Pasionații domeniului IT sunt așteptați pe „faleza”! Copiii și adolescenții pot descoperi universul Logiscool, școala de programare care s-a deschis de curând și în Fălticeni. Pentru a cunoaște mai bine valorile și reperele acesteia, cei interesați sunt invitați la o întâlnire pe aleea pietonală. Sâmbătă și duminică, 11 și 12 septembrie, sunt Zilele porților deschise, un prilej de a face cunoștință cu cei implicați în acest proiect.

Logiscool Fălticeni vă dă întâlnire pe „faleză” între orele 11 și 17.

Organizatorii spun că cei interesați vor primi toate informațiile cu privire la lecțiile și activitățile de programare pe computer.

În același timp va fi explicat fiecare modul în parte și vor fi prezentate beneficiile aptitudinilor pe care elevii Logiscool le dezvoltă și perfecționează după ce parcurg cursurile școlii.

”Hai pe pietonală să discutăm despre viitorul mai clar și mai roz al copilului tău!”, sună îndemnul lansat de organizatorii întâlnirii.

Logiscool începe cursurile pe 1 octombrie

Cursurile de programare încep pe 1 octombrie, la sediul de pe Strada Republicii nr.25, etajul III, în clădirea Zorile, amplasată în centrul municipiului Fălticeni.

Elevii pot opta atât pentru cursuri în sediul școlii, cât și pe internet.

Cursurile se adresează copiilor și adolescenților între 7 și 18 de ani, pasionați de lumea digitală și tehnologie. Grupele sunt organizate în număr restrâns de 6 – 12 cursanți, din aceeași categorie de vârstă și nu necesită cunoștințe anterioare pentru grupele de începători.

Sesiunile, cu o durată de 90 de minute, au loc o dată pe săptămână, la sediul școlii sau online, pe tot parcursul anului școlar. Prețul cursurilor desfășurate la sediul școlii sau online poate fi plătit în tranșe egale de 310 lei lunar, pe durata anului școlar (2 semestre, 9 luni în total).

Valoarea acestor tranșe lunare nu depinde de numărul de sesiuni desfășurate efectiv în luna respectivă, de exemplu în luni cu vacanțe. Excepție pot face lunile de început sau de final de an școlar.

Urmând cursurile Logiscool, elevii vor putea descoperi, printre altele, limbajele de programare JavaScript, C#, dar și Python, unul dintre limbajele cu cea mai rapidă dezvoltare.

În plus, elevii vor putea încerca și bazele dezvoltării în Virtual Reality (VR). Curriculumul cursurilor îmbină jocul cu principiile de programare, accentul fiind pus pe a înțelege procesul și a integra informația.

ȘTIRI