Toate unitățile de învățământ din zona Fălticeni vor începe noul an școlar în scenariul verdeEducație

Toate unitățile de învățământ din zona Fălticeni vor începe noul an școlar în scenariul verde

       Accesări: 3606

Noul an școlar bate la ușă. Pe 13 septembrie elevii se întorc în unitățile de învățământ, unde vor fi organizate festivități la care vor putea participa și părinții. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a adoptat o hotărâre referitoare la scenariile de funcționare ale instituțiilor educaționale din județ.

Toate unitățile de învățământ din zona Fălticeni vor începe noul an școlar 2021-2022 în scenariu verde.

Scenariul verde presupune prezența fizică la cursuri.

Membrii CJSU Suceava au fost aprobat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ cu personalitate juridică și structurile arondate acestora.

Potrivit ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, care reglementează deschiderea și funcționarea școlilor, în condiții de pandemie, festivitățile pot avea loc doar dacă durează maxim o oră și jumătate.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Acestea se vor desfășura în exterior, cu masca obligatorie.

Scenariile rămân aceleași, roșu peste 6 la mie și verde până la 6 inclusiv. Scenariul roșu înseamnă școala cu ore desfășurate pe internet.

Pentru prima zi de școală, școlile trebuie să pregătească evaluarea infrastructurii şi identificarea unui spaţiu pentru izolarea temporară a cazurilor suspecte de îmbolnăvire cu noul coronavirus, organizarea sălilor de clasă și aşezarea băncilor astfel încât să se asigure distanţarea de minimum 1 metru.

ȘTIRI