Județul Suceava rămâne în topul preferințelor turiștilor care sărbătoresc Crăciunul și Anul Nou pe stil vechiActualitate

Județul Suceava rămâne în topul preferințelor turiștilor care sărbătoresc Crăciunul și Anul Nou pe stil vechi

       Accesări: 1745

Turismul își revine chiar în pandemie. Dacă luna trecută județul Suceava era destinația favorită pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, depășind Valea Prahovei și zona Brașovului, și la sărbătorile pe stil vechi situația este aceeași. Situația este cât se poate bună pentru operatorii din domeniu.

Asta înseamnă că județul Suceava rămâne și în acest an o destinație favorită pentru petrecerea Revelionului pe stil vechi.

Cel puțin așa afirmă Neculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

Gradul de ocupare al pensiunilor din zona de munte este de peste 85 % acum, când se serbează Crăciunul pe stil vechi și va mai crește în perioada următoare când este Anul Nou pe stil vechi.

Autoritățile județene mai spun că situația este comparabilă cu cea din anul 2019, anul dinaintea pandemiei.

Singura stațiune turistică din zona Fălticeni este comuna Mălini. Aici gradul de ocupare la pensiuni depășește 80%.

Proprietarii pensiunilor au pregătit bucate alese pentru oaspeți și vor să fie la înălțime.

Cei care vin la Mălini au la dispoziție pârtia pentru sănii și tricicluri nemotorizate (bullkart) din satul de vacanță Pojorâta. Turiștii pot admira peisajele superbe din Munții Stânișoarei, pot vizita muzeul poetului „Nicolae Labiș”, frumoasa biserică din lemn din satul Suha, dar și monumentul Crucii Talienilor refăcut, recent, de Primăria Comunei Mălini.

„Deși după ce se termină vacanța, în general, în țară, gradul de ocupare scade, la noi, în Bucovina, se menține un grad de ocupare ridicat ca urmare a faptului ca vin turiștii ce petrec sărbătorile pe stil vechi.”, a menționat vicepreședintele CJ Suceava. „Bucovina oferă servicii și ospitalitate. Găsesc tot ce își doresc pentru astfel de perioade. Mâncare, agrement, peisaje deosebite, tradiții și în special autenticul zonei.”

La pensiunile din județul Suceava au ajuns numeroase grupuri de turiști din Republica Moldova și Ucraina care petrec sărbătorile de iarnă pe stil vechi, venind familii cu copii, părinți și bunici.

Oaspeții nu au ce să regrete. Prețurile sunt acceptabile, iar ospitatlitatea este pe măsură.

Mai mult decât atât pârtiile de schi din județ sunt deschise, iar temperaturile scăzute din această perioadă sunt propice pentru sporturile de iarnă.

Autoritățile județene le recomandă turiștilor care vor să parcurgă trasee montane să se informeze înainte despre starea vremii și să ia în calcul recomandările Serviciului Salvamont Suceava.

ȘTIRI