Vremea se răcește accentuat. Meteorologii anunță zile cu ger și ninsori. Temperaturile vor coborî sub -10 gradeActualitate

Vremea se răcește accentuat. Meteorologii anunță zile cu ger și ninsori. Temperaturile vor coborî sub -10 grade

       Accesări: 2110

Iarna revine la valorile termice obișnuite acestei perioade. Nopțile și diminețile devin, de marți până vineri, geroase în județul Suceava. Pentru nordul Moldovei sunt anunțate temperaturi minime care, local, vor coborî sub -10 grade Celsius.

Meteorologii anunță apariția precipitațiilor mixte sub formă de lapoviță și ninsoare.

Probabilitatea de precipitații – ploaie, lapoviță, dar și ninsoare – va fi ridicată pe parcursul următoarelor două săptămâni, în majoritatea zonelor țării, anunță ANM.

Vremea va intra într-un proces de răcire, ce se va generaliza la nivelul întregii regiuni,începând de marți, 11 ianuarie, când media maximelor va ajunge la -4…-2 grade, iar în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie) vor fi minime local sub -10 grade.

Pe 13 și 14 ianuarie, temperatura aerului va marca o creștere semnificativă, până la medii ale maximelor de 3-6 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade, valori ce vor caracteriza o vreme mai caldă pentru această dată.

Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 3…4 grade și minime de -4…-3 grade, o nouă răcire fiind posibilă după 22 ianuarie.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare pe 10, 11 și 14 ianuarie și spre sfârșitul intervalului.

În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul țării și pe arii mai restrânse în rest. De asemenea, de luni noapte se vor semnala precipitații slabe – lapoviță și ninsoare, spun meteorologii.

ȘTIRI