Jandarmeria Suceava face recrutări pentru Academia de Poliție. Candidații se pot înscrie până pe 27 iulieActualitate

Jandarmeria Suceava face recrutări pentru Academia de Poliție. Candidații se pot înscrie până pe 27 iulie

       Accesări: 1603

Vești bune pentru cei iubesc uniforma de jandarm. Tinerii care aspiră la o carieră de ofițer în structurile Jandarmeriei Române au șansa de a face pasul spre meseria dorită. IJJ Suceava selecționează în această perioadă candidați pentru a participa la concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București.

Sunt admiși la concurs atât băieți cât și fete.

40 locuri sunt disponibile pentru candidații din toată țara. 25 de locuri sunt la specializarea Ordine și Siguranță Publică și 15 locuri la Drept, ambele în cadrul Facultății de Jandarmi.

Pentru a participa, persoanele care intenţionează să candideze trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

Acestea trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu și să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic.

Candidații trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate și să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea.

Printre cerințe pe care trebuie să le îndeplinească orice candidat la Facultatea de Jandarmerie este să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani.

De asemenea, persoanele care vor să se înscrie la concursul de admitere nu trebuie să fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Vârsta maximă este de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere (2020).

Candidatul nu trebuie să nu aibă tatuaje sau elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație în ținuta de vară.

Alte criterii obligatorii este ca persoana care candidează la Academia de Poliție să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului și să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

Înscrierea candidaţilor se desfăşoară zilnic, în perioada 17 – 27 iulie, inclusiv in zilele de sâmbătă și duminică, între orele 9.00 – 15.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, de pe Strada Traian Vuia nr. 7 b.

Relaţii suplimentare, precum şi îndrumarea candidaţilor pentru înscrierea la concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, se face prin structura de resurse umane, la reşedinţa unităţii din municipiul Suceava, sau la telefonul 0230 522 998, interior 24535/24557.

ȘTIRI