Accesări: 4084

„Vânătoarea” șoferilor aflați în stare de ebrietate continuă. Agenții Poliției Rutiere Fălticeni au desfășurat acțiuni de prevenire pe linia producerii accidentelor care au ca și cauză condusul sub influența băuturilor alcoolice. În ultimele patru zile, oamenii legii au fost permanent prezenți în traficul auto, atât pe drumurile județene, cât și cele naționale.

Două infracțiuni la regimul rutier au depistate de polițiști în flagrant delict, înainte ca șoferii să producă evenimente nedorite.

Vineri seara, pe 14 ianuarie, echipajul de la Rutieră se afla în comuna Boroaia, iar în timp ce efectua supravegherea traficului rutier, agenții au oprit un conducător auto aflat la volanul unei mașini marca Volkswagen.

În urma controlului de rutină, șoferul, un localnic de 28 de ani, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,45 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

El a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice și stabilirea concentrației de alcool în sânge.

Luni dimineața, pe 17 ianuarie, un alt echipaj al Biroului Rutier Fălticeni și-a desfășurat acțiunea preventivă pe raza comunei Dolhești.

La miezul nopții au oprit pentru verificări de rutină, în satul Valea Bourei, un localnic ce conducea un autoturism marca Volkswagen.

După testarea cu alcooltestul, rezultatul a indicat 0,80 mg/l. Bărbatul a fost însoțit la unitatea medicală din Fălticeni pentru prelevarea probelor biologice.

Ambii șoferi s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală”.

Duminică noaptea, pe 16 ianuarie, agenții Biroului Rutier Fălticeni au acționat pe raza comunei Preutești.

Un conducător auto, în vârstă de 47 de ani, localnic a fost depistat băut la volan. Testat cu alcooltestul, aparatul a indicat valoarea de 0,22 mg/l.

Fapta constituie contravenție, conducătorul auto din satul Preutești fiind sancționat cu 1.305 lei. Polițiștii i-au suspendat permisul pentru 90 de zile.

Agenții de la Rutieră spun că vor continua acțiunile preventive pe linia conducerii autoturismelor sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI