Avertizare meteo pentru județul Suceava. Două zile sub cod portocaliu și galben. Vântul va prezenta intensificăriActualitate

Avertizare meteo pentru județul Suceava. Două zile sub cod portocaliu și galben. Vântul va prezenta intensificări

       Accesări: 1863

Manifestările de instabilitate ale vremii, din această perioadă, nu mai suprind. Meteorologii au emis luni, 17 ianuarie, o avertizare de Cod galben și portocaliu de vânt pentru mai multe județe din țară. Printre acestea se numără și Suceava.

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar vor fi rafale de 55…70 km/h.

În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.

Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde zona de munte.

De la ora 16.00 și până marți dimineață la ora 8.00, este în vigoare un alt cod galben în cea mai mare parte a țării, care vizează ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1.700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

Administrația Națională de Meteorologie a mai emis un cod galben de intensificări susținute ale vântului, valabil pe tot teritoriul județului Suceava,

Atenționarea meteo este valabilă în cursul zilei de marți, 18 ianuarie, între orele 8:00 și 20:00.

Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h.

ȘTIRI