Furtuna s-a dezlănțuit în Fălticeni. Acoperișul smuls de pe un bloc s-a prăbușit într-o parcare. Trei mașini avariateLocal

Furtuna s-a dezlănțuit în Fălticeni. Acoperișul smuls de pe un bloc s-a prăbușit într-o parcare. Trei mașini avariate

       Accesări: 10093

Început de săptămână cu vreme extremă și pagube materiale. Codul portocaliu și-a produs efectele și în municipiul Fălticeni. Vântul puternic a smuls acoperișul de pe un bloc și l-a aruncat peste mașinile aflate în parcare.

Deși furtuna n-a durat mai mult de 10 minute, a fost suficient pentru a provoca daune materiale însemnate.

Din fericire, la momentul prăbușirii acoperișului nu se aflau persoane în zonă.

Totul s-a întâmplat luni seara, în jurul orei 19.40, în zona centrală a orașului.

Șarpanta blocului 32 E, aflat lângă Cinematograful „Doina”, a căzut peste trei autoturisme, două Dacia și un Audi. Două dintre acestea au avarii majore.

Mahanu Design

Pompierii, polițiști de la Ordine Publică și polițiști locali au sosit la fața locului.

Un morman de tablă și lemne a fost îndepărtat de pe mașini. Proprietarii au spus că nu au asigurare Casco, așa că vor fi nevoiți să le repare pe propria cheltuială.

Pentru a se asigura că nu vor fi mai fi probleme, pompierii au urcat pe bloc și au îndepărtat restul elementelor care ar putea constitui un pericol pentru trecători.

Pagubele înregistrate de luni seară arată cât de fragile sunt acoperișurile blocurilor în calea vânturilor tot mai puternice.

Un episod de vreme extremă mult mai intens s-a petrecut în vara anului trecut, când vijelia a smuls șarpantele unor blocuri din centru, aruncându-le pe ambele părți ale Bulevardului Revoluției, dar și într-o parcare.

Atunci au fost avariate șapte mașini, iar alte câteva au fost inundate din cauza ploii torențiale.

ȘTIRI