Înainte de Paște comercianții de produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționareActualitate

Înainte de Paște comercianții de produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare

       Accesări: 888

În perioada stării de urgență, comercianții de produse alimentare, în special, au anumite obligații stabilite prin ordonanțele militare.

Administratorii piețelor agroalimentare trebuie să se asigure că activitățile sunt organizate astfel încât să se respecte măsuri de distanțare socială între producători agricoli, comercianți și cumpărători.

De asemenea, producătorii și comercianții sunt obligați să poarte mănuși și măști.

Comercianții trebuie să își organizeze programul astfel încât să faciliteze și să asigure, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11,00-13,00. În acest interval de timp trebuie, în consecință, să fie limitat accesul persoanelor din alte categorii de vârstă.

Ca măsură specială în perioada premergătoare sărbătorilor de Paște (joi, vineri și sâmbătă), comercianții de produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.

Mahanu Design

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a început o serie de acțiuni de control premergătoare sărbătorilor pascale, la nivelul întregii țări.

Este verificat modul în care comercianții îndeplinesc prevederile Ordonanțelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum și felul în care respectă drepturile consumatorilor, īn timp ce derulează activitățile comerciale, intensificate de proximitatea acestei sărbători speciale.

Inspectorii ANPC vor să se asigure că sănătatea și viața consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum și că drepturile consumatorilor sunt respectate cu strictețe.

ȘTIRI