IGSU mobilizează noi mijloace de transport pentru refugiații ucraineni. 16 microbuze au ajuns la Vama SiretActualitate

IGSU mobilizează noi mijloace de transport pentru refugiații ucraineni. 16 microbuze au ajuns la Vama Siret

       Accesări: 667

Situația de la frontieră impune măsuri noi. Mijloace ce transport suplimentare au fost direcționate de IGSU spre Vama Siret, cel mai fierbinte punct de la granița cu Ucraina. 16 microbuze de transport persoane din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Mureș, Neamț și Sibiu au ajuns in Vama Siret din județul Suceava.

Nouă dintre acestea vor rămâne în vamă pentru transportul cetățenilor ucraineni către destinațiile dorite, iar trei au fost direcționate către tabăra mobilă, devenită complet operațională, încă de aseară, pe stadionul Siret.

Celelalte mijloace de transport vor asigura alte misiuni din dinamica operativa.

În cursul zilei de ieri, microbuzele ISU transportau alimentele și produsele nealimentare aduse de cetățeni sosiți din toată țara, în orașul Siret, în gest de solidaritate fără precedent.

23 de pompieri militari din cadrul inspectoratului pentru situații de urgență al județului Dâmbovița se vor deplasa în sprijinul colegilor și autorităților sucevene, cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă și generator.

Mahanu Design

La acest moment, având în vedere fluxul înregistrat la vama Siret, din județul Suceava, este în curs de operaționalizare a doua tabără mobilă care va deservi nevoile de cazare ale cetățenilor sosiți din zona de conflict.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor specifice și pentru a răspunde cu eficiență solicitărilor din dinamica unităților, în județul Suceava a fost crescută capacitatea operațională, astfel că turele de serviciu vor fi suplimentate cu personalul aflat în timpul liber.

ȘTIRI