Hotelul Turist împlinește 40 de aniZoom

Hotelul Turist împlinește 40 de ani

       Accesări: 988

Ne întoarcem în timp. La jumătatea anilor 70, când orașul Fălticeni se afla în plin avânt industrial, era inaugurat cel mai modern hotel din zonă. S-a construit pe strada Nicolae Beldiceanu la numărul 6, la intersecția cu strada Nicu Gane, fiind situat între Miliție și Muzeul Apelor, foarte aproape de cofetăria care purta același nume.

Unitatea era botezată ”Turist”, titulatură predestinată activității hoteliere, nume pe care îl păstrează și astăzi. Se spune că denumirea i-a fost aleasă pentru că turiștii care ne vizitau orașul se plângeau întotdeauna de lipsa unui hotel.

Odată deschis, acesta s-a dorit oglinda ospitalității fălticenene, dar și un loc unde trecătorii se pot caza pentru mai multe zile în orașul florilor și al muzeelor.

Așa arăta la început. În anul 1976, autoritățile vremii deschideau cel mai noi și moderne unități de profil din zona arondată orașului de pe Șomuz.

Aspectul său exterior amintea de unele structuri de primire turistică de pe litoralul Mării Negre. Înconjurat de verdeață, situat aproape de zona centrală, hotelul oferea aproape 70 de camere pentru cazare.

Sigla hotelului era formată din două litere ”HT” vopsite în galben și respectiv roșu, la fel ca și culorile de pe emblema orașului.

La fel ca și acum 40 de ani hotelul Turist rămâne singurul din Fălticeni.

ȘTIRI