Fălticenenii vor primi tichete sociale de 250 de lei. Sunt vizați elevii, persoanele cu dizabilități și pensionariiActualitate

Fălticenenii vor primi tichete sociale de 250 de lei. Sunt vizați elevii, persoanele cu dizabilități și pensionarii

       Accesări: 8920

Vești bune de la Ministerul Muncii. Fălticenenii cu venituri mici ar urma să primească vouchere sociale cu care să-şi cumpere alimentele de bază. Tichetele sociale valorează 250 de lei și se vor acorda la fiecare 2 luni, până la sfârșitul anului.

Vor beneficia de ele persoanele cu pensii de până în 1.500 de lei, persoanele cu handicap care nu au venituri mai mari de 1.500 de lei, familiile în care câștigul pe membru este de până în 600 de lei, dar şi oamenii fără adăpost.

Și elevii care primesc burse sociale ar putea să primească vouchere pentru mâncare şi rechizite.

Cel puțin așa prevede din proiectul Ordonanței de Urgență care reglementează acordarea tichetelor sociale pentru categorii vulnerabile de populaţie, în contextul creşterii semnificative a preţurilor la utilități și la bunurile de consum.

La nivel local ar putea primi aceste tichete sociale peste 1.000 de fălticeneni, în timp ce la nivel național numărul beneficiarilor va depăși 3,5 milioane.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Impactul bugetar ar fi în acest caz de 693.703.400 de milioane de euro, iar banii provin din fonduri europene. Tichetul social este valabil începând cu data de 1 iunie 2022 și până la data de 31 decembrie 2022, după cum reiese din proiectul de OUG.

Tichetele sociale sunt destinate pentru cumpărarea unui număr de șase alimente de bază.

Voucherele vor fi tipărite pe hârtie, ca şi tichetele de masă, și vor putea fi folosite la cumpărăturile din marile magazine, magazine de cartier, dar și în pieţe.

La fel ca şi în cazul tichetelor de masă, la tichetele sociale nu se va acorda rest.

Alimentele de bază care vor putea fi achiziționate sunt: pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă. Ministrul Budăi a precizat însă că lista cu produsele care vor putea fi achiziționate cu vouchere încă nu este definitivată și se află încă în discuție în coaliție.

Voucherele pentru copii vor fi acordate prin intermediul școlilor. Numărul de copii beneficiari va fi stabilit de Ministerul Educației.

Voucherele pentru pensionari vor fi distribuite prin casele de pensii și prin Poșta Română.

Pentru persoanele cu dizabilități, voucherele vor fi distribuite prin direcțiile de asistență socială și protecția copiilor.

ȘTIRI