Grătar de Paști și chef cu final usturător: Câțiva minori din comuna Vulturești au încasat 9.000 de lei amendăActualitate

Grătar de Paști și chef cu final usturător: Câțiva minori din comuna Vulturești au încasat 9.000 de lei amendă

       Accesări: 4879

S-a încheiat postul, au început petrecerile în aer liber. Numai că aceste distracții contravin restricțiilor în vigoare, prin dispozițiile care, odată încălcate atrag amenzi usturătoare. Este și cazul unor tineri din comuna Vulturești care i-au „ușurat” pe părinți de bani frumoși, după o distracție de câteva ore în aer liber.

Plin de chef, grupul, format din 9 persoane, și-a ales locul de petrecere. Vremea frumoasă a fost un motiv în plus pentru a da frâu liber dorințelor.

Cei opt minori și un tânăr, abia trecut la majorat, au încins o distracție pe cinste în zona unei livezi. Au făcut grătar, au petrecut bine mersi și s-au fotografiat. Au fost patru ore de voie bună, după cum spun anchetatorii.

Minorii și prietenul lor tocmai încălcaseră una dintre prevederile Ordonanței Militare nr.3 și aveau să fie amendați pentru asta.

Totul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de 19 aprilie, în prima zi de Paști.

Nimeni n-ar fi știut nimic dacă adolescenții nu ar fi publicat fotografiile, de la petrecerea în aer liber, pe conturile de Facebook. Așa au aflat și prietenii acestora despre isprava lor, dar și cât de bine s-au distrat la grătar.

Imaginile au apărut pe rețeaua de socializare trei zile mai târziu și au fost văzute și de agenții Postului de Poliție din Vulturești. Aceștia s-au autosesizat și au demarat cercetări.

Oamenii legii au stabilit în cursul zilei de miercuri, 22 aprilie, fapta și locul unde s-a desfășurat cheful și au identificat toate persoanele participante la distracție.

Petrecăreții minori sunt din satul Giurgești și au vârste între 15 și 17 ani. Singura persoană majoră din grup are 18 ani și este tot un localnic.

După cheful de la iarbă verde, toți cei nouă prieteni au fost chemați împreună cu părinții la sediul poliției.

Tot aici au aflat că distracția lor costă 9.000 de lei. Fiecare participant la petrecere a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele minore care au împlinit 14 ani răspund contravențional, însă limitele minime și maxime ale amenzii se reduc la jumătate. În acest caz, prin încălcarea Ordonanței Militare nr.3, sancțiunea pecuniară este cuprinsă între 1.000 și 10.000 de lei.

Oamenii legii le-au pus în vedere părinților să-i supravegheze pe minori.

ȘTIRI