George Șoldan și primarul Petru Nistor s-au întâlnit cu electoratul din Mălini. Critici aduse lui Gheorghe FluturRural

George Șoldan și primarul Petru Nistor s-au întâlnit cu electoratul din Mălini. Critici aduse lui Gheorghe Flutur

       Accesări: 658

Campania electorală debutează săptămâna aceasta. Candidații merg din localitate în localitate pentru a-și prezenta intențiile din mandatul 2024-2028. George Șoldan, tânărul social-democrat care vrea să preia destinele județului Suceava, s-a întâlnit în zi de sărbătoare cu gospodarii din comuna Mălini.

Circa 1.500 de persoane au asistat la adunarea electorală, desfășurată în aer liber, pe platoul verde al satului Văleni.

Primarul Petru Nistor, edilul care a pus localitatea pe harta turismului românesc, și George Șoldan, candidatul la șefia Consiliului Județean Suceava, au vorbit despre trecut, prezent și viitor, despre dezvoltare, implicare și investiții.

George Șoldan nu s-a ferit să îl critice pe contracandidatul său, Gheorghe Flutur, pe care l-a acuzat de „demagogie politică”, spunând că primarul comunei Mălini, nu a beneficiat de sprijinul necesar din partea conducerii Consiliului Județean Suceava, în ceea ce privește proiectele de turism.

„M-am bucurat să petrec a doua zi de Paște într-una dintre cele mai frumoase comune din județ, dar și din România, Mălini, împreună cu aproximativ 1.500 de mălinari și cu gospodarul lor, primarul Petru Nistor .Potrivit statisticilor, zeci de mii de turiști vin anual la Mălini, iar acest lucru se datorează exclusiv primarului Nistor, care a dezvoltat foarte mult comuna, devenită stațiune de interes local.”, a explicat George Șoldan. „În încercarea de a continua dezvoltarea proiectelor de turism pentru comunitatea sa, primarul Nistor nu a beneficiat însă de sprijinul necesar din partea actualei conduceri a Consiliului Județean Suceava, situație care s-a înrăutățit în ultimii ani. Este încă o dovadă de demagogie politică din partea „întâiului bucovinean”, care de peste 10 ani nu reușește să finalizeze modernizarea Drumului Talienilor, cu care se tot laudă în ultimele trei campanii electorale.”

Codrin Benta

Social-democratul George Șoldan le-a transmis celor aproximativ 1.500 de mălineni că proiectul pentru modernizarea Drumului Talienilor este inițiat de ministrul Dezvoltării din acea perioadă.

Candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Suceava a mai pus că Flutur vrea să finalizeze proiectul în cauză, după un deceniu, și să taie panglica înainte de alegerile din iunie, pozând victorios pentru o nouă realizare măreață, ale cărei merite nu îi aparțin.

George Șoldan le-a explicat persoanelor prezente la întâlnirea electorală din comuna Mălini că se bucură mult că primarul Petru Nistor a acceptat să fie în echipa lui și că localitatea trebuie să se dezvolte, iar exemplul unei astfel de administrații de succes trebuie multiplicat.

În mesajul său, tânărul candidat PSD la șefia Consiliului Județean Suceava, a mai spus că „are mulți specialiști în echipa lui, iar vremea în care un singur om conduce acest județ trebuie să apună”.

„Vreau să dezvolt fiecare localitate din județ și am foarte mulți specialiști în echipa mea, alături de care pot multiplica administrațiile care fac deja performanță. Vremea în care un singur om conduce acest județ trebuie să apună. Vremea în care un singur om dă lumină, bate toaca, cântă, joacă, dă tonul cântărilor, iese din ou și cine știe ce-i mai trece prin cap nu mai poate continua.”, a declarat Șoldan oamenilor din Mălini. „Avem nevoie de o echipă la conducerea județului, avem nevoie de o schimbare a ritmului de dezvoltare a județului Suceava. Un drum la 10 ani nu este cu siguranță drumul cel bun. Pe 9 iunie, oameni buni, am nevoie de cât mai mulți dintre voi să fiți alături de echipa mea.”

La rândul său, primarul Petru Nistor s-a adresat consătenilor cărora le-a vorbit despre provocările din acest mandat și despre obiectivele asumate ale autorităților locale, Primăria și Consiliul Local.

Edilul comunei Mălini s-a referit, în primul rând, la planurile de viitor.

În discuția au fost aduse programul de investiții pentru următorii patru ani, dar și atragerea de fonduri externe pentru dezvoltare armonioasă și eficientă, cu beneficii directe asupra nivelului de trai.

ȘTIRI