Polițiștii fălticeneni au depistat un alt vitezoman. Bărbatul era băut și circula cu 107 km/h pe raza satului OniceniRural

Polițiștii fălticeneni au depistat un alt vitezoman. Bărbatul era băut și circula cu 107 km/h pe raza satului Oniceni

       Accesări: 1297

Noi acțiunile ale oamenilor legii pe drumurile publice. Polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni au intensificat activitățile de control și prevenire pentru a-i identifica pe șoferii pericol public. Agenții aplică amenzi pe capete, rețin permise auto de conducere, dar dau și peste cazuri puțin „mai speciale”.

La sfârșitul săptămânii trecut au depistat un șofer care se deplasa cu viteză peste limita admisă și care consumase alcool.

S-a întâmplat vineri, 19 aprilie, în jurul orei 7.

Șoferul, un bărbat din județul Neamț, se afla la volanul unei autoutilitare, fiind depistat cu 107 km/h, pe un sector de drum unde viteza era limitată la 60 km/h.

Agenții de poliție, prezenți în cadrul acțiunii „Maratonul vitezei”, l-au luat pe șoferul vitezoman ca din oală, aceștia având în dotare pistolul radar.

Codrin Benta

Conducătorul se deplasa pe raza satului Oniceni, comuna Forăști, pe Drumul Național 2.

După oprirea mașinii, polițiștii au constatat că șoferul, în vârstă de 52 ani, domiciliat în comuna Urecheni, județul Neamț, emana halenă alcoolică.

Agenții l-au testat cu etilometrul, rezultatul fiind 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din acest motiv, polițiștii l-au condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Pentru că circula cu viteză peste limita admisă, agenții rutieri l-au sancționat cu amendă în valoare de 3.300 de lei.

ȘTIRI